Lakástervezés az Ubuntu rendszeren

Amennyiben lakásvásárlás, házépítés, vagy csak meglévő lakásunk átalakítása vagy felújítása előtt állunk, hasznunkra válhat, ha mindezt először gondolatban és virtuálisan megtervezve kezdjük el. A virtuális megtervezéshez nyújt segítséget az alábbi leírás.

1.) Letöltés

Töltsük le a következő csomagot:

Sweet Home 3D

2.) Használat

A letöltött csomagot tömörítsük ki egy tetszőleges helyre, ahonnan el szeretnénk érni a későbbiekben.

Az alkalmazás használatához telepítés nem szükséges, így egyszerűen elindíthatjuk a SweetHome3D nevű állományra duplán rákattintva és válasszuk a Futtatás terminálban lehetőséget.

Első indításkor nézzük meg először a program által felkínált beállítási lehetőségeket, amelyet a Fájl -> Beállítások... menüpontban találunk.

A beállítások elvégzése után ismerkedjünk meg a program által alapértelmezésként megjelenített felülettel. A képernyő bal felső részén az alapértelmezetten elérhető alkotóelemeket látjuk felsorolva, amelyekkel a lakást saját igényeink szerint bővíthetjük. Ezt a listát további alkotóelemekkel is kiegészíthetjük (Bútor -> Bútor importálása... menüpont), amelyeket a hivatalos weboldal útmutatása alapján elérhetünk erről az oldalról.

A képernyő jobb felső részén található négyzethálós területen az eddig általunk megtervezett elemeket láthatjuk 2dimenziós - felülnézeti - képen.

A képernyő jobb alsó részén 3dimenziós képet kapunk eddigi munkánkról, valamint amennyiben elkészültünk, lehetőségünk van virtuális látogatásra azaz saját szemszögünkből nézve járhatjuk körbe az egész lakást és annak minden alkotóelemét. Ehhez válasszuk a felső menüsorban található 3D nézet -> Virtuális látogatás nevű menüpontot.

A 3dimenziós nézet részleteinek módosításához a 3D nézet -> Módosítás... menüpontban találjuk a lehetőségeket.

Munkánk végeredményét lehetőségünk van PDF formátumban is eltárolni (Fájl -> Exportálás PDF-be menüpont), így több oldalon keresztül minden részletet végignézhetünk, vagy másoknak megmutathatunk.

3.) Kapcsolódó weboldalak

- a Sweet Home 3D hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.